20 χλμ ανατολικά του σήμερα

 

Έχουμε την χαρά να σας καλωσορίσουμε στην μεγάλη παράσταση του συλλόγου στις 19 Ιουνίου 2010. (Δείτε παρακάτω το βίντεο)Bitmap in afisa krasoxwri

Τα “20 χλμ ανατολικά του σήμερα” είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Από την δική μας προσφυγιά . Από αυτή των προγόνων μας Γκαγκαβούζηδων του Κρασοχωρίου, ως τον ξεριζωμό ενός ολόκληρου έθνους την περίοδο του 1922-23. Προσφυγιά όχι της μίας μέρας αλλά ολόκληρης ζωής!

Θα προσπαθήσουμε παρακάτω με λίγα λόγια να σας περιγράψουμε τι είναι αυτή η παράσταση και ποιος είναι ο σκοπός της.

Η παράσταση θα έχει ήχο και φως.

Ήχος! Αυθεντικά γκαγκαβούζικα τραγούδια σε συνδυασμό με ήχους παραδοσιακών τοπικών οργάνων θα επενδύσουν όλη τη διάρκεια της. Από μόνα τους θα διηγούνται ιστορίες, θα συνθέτουν κομμάτια μέσα στο έργο.

Φως! Η Ιδιαίτερη μελέτη του φωτισμού θα δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον, θα δημιουργεί το κλίμα! Ηχος και φως σε συνδυασμό με εικόνα. Ειδικά πρόσθετα φυσικά και τεχνητά στοιχεία (εφφέ) αλλά και βίντεο θα συμπληρώνουν τα προηγούμενα.

 Η παράσταση θα έχει σενάριο και σκηνοθεσία.

Σενάριο! Αυτό καθορίζει τη ροή των δράσεων, ορίζει ρόλους στην υπόθεση, δίνει τον χρόνο και τον χώρο.

Σκηνοθεσία! Τακτοποιεί και διευκρινίζει τις λεπτομέρειες. Δίνει στους θεατές το τελικό σύνολο. Θα κρίνει το αποτέλεσμα!

Η παράσταση όμως έχει ζωή και κίνηση. Θα έχει χορό. Στο τυπικό πλαίσιο του σεναρίου, μέσα στο φως, γύρω από την μουσική, κινούνται και χορεύουν άνθρωποι. Υπάρχουν ρόλοι που συνυπάρχουν και ολοκληρώνουν το παζλ.

Από τον αφηγητή, τους πρωταγωνιστές, τους κομπάρσους, τους βοηθούς των παρασκηνίων μέχρι τον πιο απομακρυσμένο θεατή, υπάρχουν ρόλοι. Και όλοι μαζί, και όλα μαζί, είναι “Η παράσταση”.

Σκοπός της παράστασης δεν είναι η αναπαράσταση. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε 50τμ μέτρα, χιλιόμετρα και χιλιόμετρα διαδρομών, χιλιάδων ατόμων! Δεν μπορούμε σε 90 λεπτά να δώσουμε χρόνια ολόκληρα. Ό,τι θα κάνουμε θα είναι με συμβολισμούς! Πράγματα λιτά και κατανοητά! Θα αποφύγουμε την λεπτομέρεια των πάντων. Θα επιμείνουμε σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σημεία αλλά όχι σε γενικά! Σκοπός της παράστασης είναι η απόδοση τιμής. Να θυμηθούμε ανθρώπους που μέσα στις δυσκολίες τους, μεγάλωσαν παιδιά,  και είδαν και των παιδιών τους τα παιδιά, αλλά να θυμηθούμε και αυτούς που χάθηκαν. Να ζήσουμε την γέννηση, να ζήσουμε το παρόν και να σκεφθούμε τον θάνατο. Σκοπός είναι να ζούμε, να θυμόμαστε και να τιμούμε! Σκοπός της παράστασης είναι να δώσουμε στα παιδιά που θα βρεθούν εκεί, μέσα από τις υπερβολές των συμβολισμών μας, όχι την ιστορία μας που είναι πράγμα δύσκολο, αλλά την δυνατότητα να δουν, να ακούσουν μια όμορφη ιστορία που στο τέλος έζησαν όλοι καλά!

Σας καλούμε να είστε εκεί…..Και ο πιο απομακρυσμένος θεατής θα έχει ρόλο!

Ολόκληρη η παράσταση.

Το διαφημιστικό μας.

 Φωτομοντάζ