2010

ΙΑΝ 2010

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

(προσοχή: μικρά προβλήματα ήχου έως το 1:12)

barbara-exo1

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 12ημέρου και με αφορμή την προ διμήνου επίσκεψή μας στην Γκαγκαουζία της Μολδαβίας, η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Ραντζούδη πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε τη φιλοξενία 8 νεαρών φοιτητών της Ελληνικής Γλώσσας του τοπικού πανεπιστημίου. Για 10 μέρες οι φοιτητές γνώρισαν ένα κομμάτι μας και γιόρτασαν μαζί μας τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου.(κατα το παλαιό)

Στις 8 Ιανουαρίου οι νεαρές Μολδαβές συμμετείχαν στην αναπαράσταση του εθίμου της “Μπάμπω” που πραγματοποιείται ανελιπώς κάθε χρονιά.

Πρόεδρος και Οργανωτής: Ραντζούδη Ελένη, Συμπαράσταση: Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Εβρου, Ι.Μ. Διδ/χου Ορεστιάδος Σουφλίου και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ.Δαμασκηνός, Προβολή: Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδος.

ΦΕΒ 2010

ΝΕΑ  ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

p2270041

Στην 4η χειμερινή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Φεβρουάριου στην Ν.Αγχίαλο Μαγνησίας, συμμετείχε ένα τμήμα του χορευτικού μας συγκροτήματος. Ε’ιχαμε 2 καταπληκτικές βραδιές που ήταν γεμάτες χορό και τραγούδι απ’ όλη την επικράτεια της χώρας, αφου συμμετείχαν άλλοι 12 σύλλογοι απ’ ολη την Ελλάδα.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη και Αντιπρόεδρος: Αμπράση Σταυρούλα, Χοροδιδάσκαλος: Άγγελος Νικολαϊδης, Υποστήριξη: Ασδεράκης Βασίλης, Δήμος Ν.Αγχιάλου, Προβολή: ASTRA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Θεσσαλίας.

ΦΕΒ 2010

ΙΑΜΠΟΛΗ &  ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

omadiki-stara

Φεστιβαλ Μασκαράδων διοργάνωσαν οι πόλεις Ιάμπολη και Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας στις 26-28 Φεβρουαρίου. Κουδουνοφόροι μεταμφιεσμένοι, από πολλές χώρες των Βαλκανίων, συναντήθηκαν στους δρόμους των πόλεων αυτών, για να παρουσιάσουν η κάθε χώρα ξεχωριστά, χαρακτηριστικά δρώμενα με κουδούνια. Τη χώρα μας την εκπροσώπησε φέτος ένα τμήμα του συλλόγου μας, παρουσιάζοντας το έθιμο της καμήλας.

Υπεύθυνοι συλλόγου: Πετρέση Αναστασία, Καραπαναγιώτου Σοφία, Οργάνωση παρουσίασης εθίμου: Ιωαννίδης Γιώργος, Χοροδιδάσκαλος: Πιτιακούδη Λιάνα.

ΜΑΡ 2010

ΔΡΑΜΑ

p3270054

Μετά από πρόσκληση της Θρακικής Εστίας Δράμας, ομάδα από το σύλλογο, βρέθηκε στην πόλη της Δράμας για να παρουσιάσει αυθεντικό γκαγκαβούζικο πρόγραμμα. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια σαρακοστιανού γλεντιού ανήμερα του Λαζαροσάββατου.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Χοροδιδάσκαλος: Ιωαννίδης Γιώργος, Υποστήριξη: Θρακική Εστία Δράμας.

ΜΑΙ 2010

ΠΕΤΡΟΥΣΑ ΔΡΑΜΑΣ

cf80ceb5cf84cf81

Στις 2 Μαίου 2010, το χορευτικό τμήμα επισκέφθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Νομό Δράμας για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά το χωριό Πετρούσα, για την  εορτή Αγ.Αθανασιου και την πανήγυρη που είχε προς τιμήν του. Με ένα καθαρά γκαγκαβόυζικο πρόγραμμα,παρουσιάστηκε το χορευτικό μας. Μαζί με τα χορευτικά του χωριού Πετρούσα και του Βώλακα Δράμας κάναμε ένα πολύ ωραίο γλέντι. Το χορευτικό της Πετρούσας είχε φιλοξενηθεί στην Ορεστιάδα για τα Φανούρεια 2009 και αυτή ήταν η δική μας επίσκεψη σε αυτούς. Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Χοροδιδάσκαλος: Νικολαϊδης Άγγελος, Υποστήριξη: Αστερίου-Καβάζη Κατερίνα.

ΙΟΥΝ 2010

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

dscf0723

Παράσταση “20 χιλιόμετρα ανατολικά του σήμερα” . Μία παράσταση εμπνευσμένη από τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς.

Αναλυτικά πληροφορίες και ολόκληρο το βίντεο στο παρακάτω link20 χλμ. ανατολικά του σήμερα

  • Πρόεδρος και γενική οργάνωση : Ραντζούδη Ελένη,
  • Ιδέα και σενάριο : Νικολαϊδης Άγγελος,
  • Χοροδιδάσκαλοι : Ιωαννίδης Γιώργος , Πιτιακούδη Λιάνα
  • Συμμετοχές : Ματαφιά Άρτεμη, Κόκκοτα Αργυρώ , 70 μέλη των τμηματων παιδικού , εφηβικού και ενηλίκων,
  • Στήριξη προσπαθείων : Παπαϊωννου Γιάννης (Αντινομάρχης),
  • Βιντεοσκόπηση : Studio IKON,
  • Σκηνοθετική επιμέλεια : Ευαγγελίδου Γιάννα,
  • Χρηματοδότηση: Νομαρχία Εβρου,
  • Υποστήριξη : Υπερνομαρχία Ροδόπης-Εβρου και Δήμος Ορεστιάδας,
  • Προβολή: Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, Ορεστιάδα Τηλεόραση, ΕΡΑ Ορεστιάδας, Ράδιο Μεθόριος, Folkchannel.gr

ΔΕΚ 2010 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5os-kyklos

Τιμητική συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακού γκαγκαβούζικου τραγουδιού του συλλόγου μας, στην μεγάλη παράσταση που οργάνωσε το Κέντρο Μελετων Παραδοσιακών Χορών “Ο Κύκλος” με τίτλο “Θράκη” στις 6/12/2010. Τμήμα του ΚΜΠΧ χόρεψε και τραγούδησε χορούς της Οινόης που αποτέλεσαν μία από της 11 περιοχές χορών της Θράκης που επέλεξαν οι διοργανωτές.

Πρόεδρος: Πετρέση Αναστασία, Συντονιστής: Άγγελος Νικολαΐδης, Υποστήριξη: Κυριάκος Μωϋσίδης, Διοργάνωση: ΚΜΠΧ “Ο Κύκλος”, Προβολή: 4Ε Θεσσαλονίκης, Δέλτα Τηλεόραση Θράκης

ΔΕΚ 2010 

ΑΘΗΝΑ

cover_14

Σημαντική αναφορά, για μια πρώτη γνωριμία των ανθρώπων της παράδοσης  με τους Γκαγκαβούζηδες και την παράδοση τους, δόθηκε από το περιοδικό “Χορεύω” στο 14ο τεύχος του. Δικοί μας άνθρωποι περιέγραψαν στοιχεία που βιώνουν και δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, σε ένα 11σέλιδο άρθρο, γεμάτο εικόνες της ζωής των προγόνων μας, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον της διατήρησης των στοιχείων αυτών από εμάς και τους απογόνους μας.

Συντάκτης άρθρου: Άγγελος Νικολαΐδης, Υποστήριξη: Γιώργος Λιάρος, Προβολή: περιοδικό “Χορεύω” 14ο τεύχος