2007-2008

ΜΑΙ 2007

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Κύκλος φωτογράφιση

Το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “Ο ΚΥΚΛΟΣ” επισκέφθηκε και φωτογραφήθηκε με γυναίκες του οικισμού, στα πλαίσια έκδοσης Λευκώματος για το έτος 2008. Η φιλοξενία απο πλευράς συλλόγου περιελάμβανε και ένα μικρό σεμινάριο χορών, χοροί που αργότερα παρουσιάστηκαν, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, σε εκδήλωση του “ΚΥΚΛΟΥ” στο Θέατρο Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί πως μέλη του συλλόγου φωτογραφήθηκαν επίσης και για το Βιβλίο-Λεύκωμα “Φορεσιές του Έβρου” που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος Γ. Τοπαλίδης.

Προεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Συντονιστής: Νικολαϊδης Άγγελος, Υποστήριξη: Μωυσίδης Κυριάκος, Ρένα Καρυοφυλλίδου και Τοπαλίδης Γιώργος

ΙΟΥΛ 2007

ΓΟΝΙΜΟ ΣΕΡΡΩΝΓόνιμο Σερρών

Παρουσίαση του χορευτικού στο Γόνιμο Σερρών του Δήμου Πετριτσίου. Η πρόσκληση ήταν για εμφάνιση μόνο με τραγούδια στο ιδίωμα. Υπήρχε συμμετοχή στην ομάδα μας και μελων του Συλλόγου Γονίμου “Η ΜΠΡΟΥΣΝΑ” .

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Χοροδιδάσκαλοι: Γκαντίρης Στάθης, Νικολαϊδης Άγγελος, Υποστήριξη: Σάββα Αναστασία & Μαργιούλα Κατερίνα.

ΑΥΓ 2007

ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ριζομυλος Μαγνησίας

Παρουσίαση του χορευτικού για άλλη μια φορά με τραγούδια των Γκαγκαβούζηδων.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Χοροδιδάσκαλοι: Γκαντίρης Στάθης, Νικολαΐδης Άγγελος, Υποστήριξη: Γιάννης Λουλούδης & Κάκια Λουλούδη.

 

 

ΑΥΓ 2007

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΓκρουπ Ελβετών

Το ίδιο μήνα, έφθασε για πρώτη φορά με τρόπο μαζικό και οργανωμένο γκρούπ τουριστών από το εξωτερικό. Μια ομάδα 35 Ελβέτων οργάνωσε εκδρομή στον Β.Εβρο και εκδήλωσε την επιθυμία να φιλοξένηθει και από το σύλλογο μας. Έμειναν για τρία βράδια σε ξενοδοχείο της πόλης, παρακολούθησαν σεμινάρια χορού στο χώρο του Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Φανουρίου, με χορούς από τον Β.Έβρο, και συμμετείχαν σε διάφορα γλέντια της περιοχής.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Συντονιστής: Νικολαΐδης Άγγελος, Υποστήριξη &  Προβολή: Μωυσίδης Κυριάκος.

ΔΕΚ 2007

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Από το έθιμο της καμήλας

Δεύτερη εμφάνιση στην δημόσια τηλεόραση, αυτή τη φορά όμως με αναβίωση του εθίμου της ” Καμήλας” με συνεργασία και συντονισμό από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νεολαίας Ν.Ορεστιάδας “ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ”. Τρία σπίτια, οι δρόμοι του χωριού, το προαύλιο του Αγ.Δημητρίου και ένα καφενείο έγιναν τα πλατώ για το γύρισμα ενός ξεχασμένου εθίμου του οικισμού μας. Νυχτερινά πλάνα μέσα στον κρύο Δεκέμβρη, ζεστάθηκαν από την μουσική, τον χορό και τη φιλοξενία των κατοίκων. Μια εκπομπή του κ. Γ. Μελίκη με τίτλο “Κάθε χωριό και το τραγούδι του” που μετέδωσε ξανά στο πανελλήνιο την παράδοση των Γκαγκαβούζηδων.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Υπευθ. Χοροδιδάσκαλος: Τοπαλίδης Γιώργος, Συντονιστής Ιωαννίδης Γιώργος, Υποστήριξη & Προβολή: Μελίκης Γιώργος  ΕΡΤ3.

ΙΟΥΛ 2008

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

trakya-2008

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να είσαι ανάμεσα στις επιλογές ενός διεθνώς γνωστού Χοροδιδάσκαλου στον κόσμο του YVES MOREAU. O Καναδός δάσκαλος χορών της Χερσονήσου του Αίμου, θέλοντας να γιορτάσει τα 60α του γενέθλια επέλεξε την περιοχή του Τριεθνές, για να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα σεμινάρια του. Τουρκία – Βουλγαρία και φυσικά Ελλάδα ήταν οι χώρες που φιλοξένησαν το σεμινάριο “ΘΡΑΚΗ – ΤΡΑΚΥΑ 2008 ” και η πόλη της Ορεστιάδας είχε το προνόμιο αυτό. 80 χορευτές απο 16 χώρες όλου του κόσμου (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Βραζιλία κ.α), διδάχθηκαν και χόρεψαν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Ν.Χειμώνιο, Πεντάλοφος και Άνω Οινόη φιλοξένησαν επιτυχώς τα γλέντια . Έτσι πέρα από τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα του σεμιναρίου, έφθασαν σε όλο τον κόσμο εικόνες από την παράδοση και τον οικισμό μας.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Συντονιστής & Εισηγητής σεμιναρίου: Νικολαϊδης Άγγελος, Γεν. Υπευθ. Οργάνωσης & Εισηγητής  σεμιναρίου: Μωυσίδης Κυριάκος, Ιστορική και Γεωγραφική παρουσίαση περιοχής: Joseph Graziosi Kaloyiannides, Διοργανωτής: Yves Moreau, Υποστήριξη: Μουζάς Δημήτρης (Δήμαρχος), Προβολή : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΟΚΤ 2008

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 

2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΔΩΝΤο δεύτερο αντάμωμα Γκαγκαβούζηδων φιλοξενείται στο π. κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας. Την οργάνωση αναλαμβάνει η “Ένωση” Γκαγκαβούζικων σωματείων της πόλης μας, που ιδρυτικό μέλος είναι και ο σύλλογος μας. Η συμμετοχή μας σαν ομάδα είναι μαζική και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Μαζί μας και ο Σύλλογος της Κλεισσούς. Παρουσιάσαμε ένα ημίωρο γκαγκαβούζικο πρόγραμμα που συγκίνησε αλλά και  διασκέδασε όλους τους Θεατές.

Πρόεδρος: Ραντζούδη Ελένη, Χοροδιδάσκαλος και Συντονιστής Ιωαννίδης Γιώργος, Υποστήριξη: Παπαδόπουλος Γιάννης, Προβολή: OΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ