Δραστηριότητες

Ο ΛΠΣ Άνω Οινόης Ορεστιάδας “Το Κρασοχώρι” είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους της πόλης της Ορεστιάδας,  με πλήθος ποικίλων δράσεων. Πληροφορηθείτε εδώ για όλες τις γενικότερες δράσεις και τους στόχουςΔράσεις

Με τα χορευτικά του τμήματα εκπροσωπεί μία συγκεκριμένη τοπική παράδοση, αυτή των Γκαγκαβούζηδων.  Σε κάθε άκρη της γης, συνήθως άμεσα με την φυσική του παρουσία, παρουσιάζει το τρίπτυχο “χορός, τραγούδι, φορεσιά”, με όσο πιο αυθεντικό ή ακόμα και ρεαλιστικό τρόπο γίνεται.

Πολλές φορές όμως η μεταφορά είναι έμμεση και αυτό επιτυγχάνεται μέσω συλλόγων οι οποίοι έχουν συνεργαστεί μαζί μας, λάτρεψαν την παράδοση αυτή και την παρουσιάζουν οι ίδιοι. Κάποιες άλλες φορές, κυρίως σε σεμινάρια, γίνεται αναφορά στην παράδοση μας απλά με εκπροσώπους. Όπως και να γίνει για μας είναι σπουδαίο.

Δραστηριότητες, λοιπόν, που ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια ενδιαφέροντος καταχωρούνται στη σελίδα αυτή.

Κάντε την αναζήτηση εύκολη επιλέγοντας την χρονιά που σας ενδιαφέρει, ή απλά τοποθετήστε λέξεις κλειδιά  στο χώρο αναζήτησης της σελίδας (π.χ. έθιμο, ταξίδι, παράσταση, αφιέρωμα, Αθήνα, φεστιβάλ κ.τ.λ.)