Έναρξη τμημάτων για το 2016-2017

αφίσα 2016 βΟρεστιάδα 02/9/2016

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2016-2017 (ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Λαογραφικός Πολιτιστικός σύλλογος Άνω Οινόης Ορεστιάδας «Το Κρασοχώρι», πάντοτε με σεβασμό στην παράδοση τον πολιτισμό και τη δημιουργία, οργανώνει τμήματα ποικίλων δράσεων για παιδιά και ενήλικες. Για τη νέα σεζόν 2016-2017, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Χορευτικά για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και φοιτητές, χορωδία ενηλίκων, μουσικών οργάνων και εργαστήρι θεάτρου σκιών και χρωμάτων για τα παιδιά.

  • Χορευτικά τμήματα

Ο σύλλογος από το 1991 που ιδρύθηκε έχει ως στόχο την καταγραφή, αξιοποίηση και προβολή της παράδοσης που μας κληρονόμησαν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας Γκαγκαβούζηδες από το Κρασοχώρι της Ανατολικής Θράκης. Παράλληλα όμως προσεγγίζονται με σεβασμό όλες οι ιδιαιτερότητες και διαφοροποιήσεις των άλλων εθνοτικών ομάδων της περιοχής, καθώς και αυτών της υπόλοιπης Ελλάδας. Έτσι στα τμήματα ενηλίκων διδάσκονται από τον κ. Νικολαΐδη Άγγελο, εκτός από τους τοπικούς χορούς, χοροί και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής καθώς και χοροί από όλη την Ελλάδα κατανεμημένοι σε ομάδες περιοχών. Στα παιδικά και εφηβικά τμήματα διδάσκει ο κ. Ζαφειριάδης Γιάννης με την ίδια φιλοσοφία στην προσέγγιση κάθε περιοχής.

  • Χορωδία

Από το 2014 ξεκίνησε το τμήμα χορωδίας ενηλίκων με έμφαση κυρίως στην τοπική τραγουδιστική παράδοση. Γρήγορα όμως επεκτάθηκε σε ρεπερτόριο τραγουδιών από όλη την Ελλάδα καθώς και σε τραγούδια αστικά. Σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών οργάνων το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εξαιρετικό. Την ίδια προσπάθεια θα επιχειρήσουμε και φέτος με τα παιδιά. Υπεύθυνη για την οργάνωση των τμημάτων είναι η κ. Τράκα Ελισάβετ.

  • Τμήμα Μουσικών Οργάνων

Από το 2014 ξεκίνησε και το τμήμα μουσικών οργάνων με διδασκαλία στη γκάιντα, το λαούτο, τα κρουστά και το ακορντεόν. Το τμήμα προσέλκυσε αρκετό αριθμό ενδιαφερομένων και για το λόγο αυτό και φέτος προχωράμε ένα βήμα παραπάνω προσδοκώντας πως θα έχουμε ενδιαφέρον για τα παρακάτω όργανα: Λαούτο και κιθάρα σε έγχορδα, που θα διδάξει η κ. Τράκα Ελισάβετ όπως πέρσι, ενώ στη γκάιντα και το κλαρίνο έχουμε μια νέα συνεργασία με τον κ. Μάρκου Στέφανο. Θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε τους κυρίους, Ζηκίδη Παναγιώτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του τμήματος αυτού, καθώς και τον Ιντζούδη Σωτήρη, ο οποίος ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν.

  • Εργαστήρι σκιών και χρωμάτωναφισα για εργαστηρι logo

Η σκιά αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης αλλά και παιχνιδιού. Στο Εργαστήρι Σκιών και Χρωμάτων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το μαγικό κόσμο της σκιάς. Οι μικροί καλλιτέχνες ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους ως μέλη μιας ομάδας. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη σκιά τους ως μέσο δημιουργίας, πειραματίζονται με τους φωτισμούς μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς. Δημιουργούν το δικό τους Θέατρο Σκιών, κατασκευάζουν φιγούρες και σκηνικά, δραματοποιούν παραμύθια και μιμούνται φωνές. Ένα μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά, το όνειρο, τη φαντασία και το δημιουργικό χιούμορ! Σας περιμένουμε όλους για ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο της σκιάς, που συνδυάζει την εκπαίδευση και το χορό με την εικαστική και την θεατρική τέχνη.

Σχεδιασμός & υλοποίηση : Βικτωρία Καργούδη, Εκπαιδευτικός-Εμψυχώτρια.

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Τα τμήματα μουσικών οργάνων, καθώς και το τμήμα ειδικής χορευτικής και διδακτικής αγωγής θα πραγματοποιούνται σε μέρες και ώρες, έπειτα από συνεννόηση συμμετεχόντων και διδασκόντων.

 

Έναρξη  τμημάτων : 1 Οκτωβρίου 2016.

Οι εγγραφές στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Φανουρίου, Κωνσταντινουπόλεως 351Β, Νέα Ορεστιάδα

Λοιπές πληροφορίες

Πετρέση Αναστασία   6983189493, πρόεδρος,

Νικολαΐδης Άγγελος   6942012742, τμήματα ενηλίκων,

Ζαφειριάδης Γιάννης  6947523930, παιδικά-εφηβικά τμήματα,

Τράκα Ελισάβετ         6949502930, μουσικά όργανα, χορωδία,

Καργούδη Βικτωρία   6986666619, εργαστήρι σκιών και χρωμάτων.